Berättelser från världen – Nicaragua

Det här är en berättelse av en scout från Nicaragua.

Min personliga upplevelse:

”Mitt första Jamboree! Innan januari nu i år trodde jag aldrig att jag skulle få en chans att delta på ett sådant läger, eftersom jag tillhörde en scoutkår som underskattade alla möjligheter med arrangemang som dessa. Sen plötsligt står jag där, på NC Charlotte Airport med scouter från Peru, Azerbaijan, Colombia, Kina, Ekvador och Bolivia. Jag har verkligen lärt mig att det går att göra saker möjliga. När jag kom fram till Jamboreen blev jag överväldigad redan från början. Tanken att tusentals scouter samlats tillsammans är helt fantastisk! “Vad är det här?” frågade jag mig själv. Det tog lite tid att förstå hur stort Jamboree faktiskt var och sedan få ett grepp om området- vandra omkring i funktionärernas byar fick mig att inse att jag inte längre var i mitt hemlands årliga läger. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png

Min kontingents upplevelse: 

Från Nicaragua var vi de tre första att komma till lägerplatsen. Vi har hållit ihop men även låtit oss komma andra scouter från andra länder nära. Vi har upplevt trötthet på en helt ny nivå som vi inte trodde existerade. Att vara trött på grund av så mycket roligheter är fantastiskt! Och den bästa delen är att få dela vår kultur med alla andra scouter, och lära oss deras kultur. ”


– skriven av Joel Arauz Raitt från Nicaragua (översatt av Anna Lundberg)

Orginalversion finns som bifogad fil.

Du gillar kanske också...