Blogg: Mot New York

Efter några dagar spenderade på lägerområdet så styr nu avdelningen kosan mot det stora äpplet.

Vi har haft trevliga dagar trots regn, trängsel i vindskydden, klädkodsgnäll och matmängder som inte helt matchat våra förväntningar. Men tänk, vi har klarat oss ändå. Allt handlar om inställning, både hos ledarna och scouterna såklart.

De som kanske lider mest av matkulturkrockarna är de med specialkost. Vegetarianerna har tur, för sånna existerar även ”over here”. Ändå blir det lite knas ibland. Som idag när det låg kalkon på deras lunchmacka. Tydligen ligger det 26 veggopåsar som hamnat snett på en annan buss några kilometer bakom oss.
Övriga allergiker har fått starta sin amerikavistelse med lite mer styvmoderlig behandling. Därför var det härligt att kunna skicka in några av dem på en vägkrog nyss för att för en gångs skull vara de som fick bäst mat, under tiden som de andra snällt fick äta sina, med svenska ögon sett, torftiga lunchpaket, dock helt utan avund.

Det var helt lagom att lämna skogen och lägerområdet nu, för att åka till New York. Här kommer avdelningen själv få styra över tider, matställen och aktiviteter. Vi kommer bo på ett hotell på Long Island, på relevant avstånd från Manhattan där vi imorgon kommer inleda vår vistelse med ett besök i FN-högkvarteret. Vem vet, kanske blir det till och med en halvtimmes sovmorgon imorgon, så patrullerna kan stiga upp 6:30 istället för 6. Det gäller att njuta medan tillfälle ges.

Utöver FN och The city museum of New York har avdelningen i sann demokratisk anda själv fått rösta hur vi skall attackera stadens alla övriga sevärdheter och upplevelser. Vi har nog många blivande revisorer i gänget, för det vinnande förslaget innebar att vi systematiskt skall arbeta oss igenom område för område i helgrupp med start på norra manhattan och sedan jobba oss söderut. Får väl se om vi kommer oss hela vägen ner till frihetsgudinnan eller om vi får ge upp redan vid Colombia University.

Så till sist ett meddelande till alla föräldrar som eventuellt följer oss. Skulle ni råkat få höra någonting om giftiga spindlar eller ormar det senaste dygnet så förnekar vi bestämt allt 😉😊😇 ! //Patrik

Du gillar kanske också...