Svenska scouten Lovisa i direktkontakt med rymdstationen ISS

Lovisa Brännudd från Surte utanför Göteborg fick nyligen chansen att tala med astronauten Andrew Morgan på den internationella rymdstationen ISS. Hon är en av de 40.000 scouter som just nu är på världsscoutjamboree i USA.

Lovisa Brännudd samtalar med astronaut på ISS. Foto Thomas Frostberg

Femtio år efter att scouten Neil Armstrong tog mänsklighetens första steg på månen så fick svenska Lovisa Brännudd möjlighet att tala med en annan scout i rymden – Andrew Morgan som häromdagen anlände till den internationella rymdstationen.

Samtalet med astronauten direktsändes av NASA och följdes även med stort intresse av många scouter och scoutledare på plats på jamboreeområdet.

— Jag frågade vilka svårigheter som det innebär när man bor på en rymdstation, säger Lovisa Brännudd.

Lovisa Brännudd bär flagga på invigningen av världsscoutjamboreen. Foto: Patrik Hedljung

Lovisa Brännudd var också den scout som fick äran att bära den svenska fanan på flaggparaden vid invigningsceremonin.

— Det var superhäftigt att få vara med och inviga hela jamboreen. Nu ser vi fram emot alla aktiviteter som sker inom ramen för jamboreens tema ”Unlock a new world”, säger Lovisa Brännudd.

Klicka här för att läsa mer av Lovias egna ord från invigningen

Världsscoutjamboreen World Scout Jamboree arrangeras vart fjärde år. År 2011 stod Sverige som värd, 2015 hölls jamboreen i Japan och just nu är Mexiko, USA och Kanada värd för årets jamboree som hålls i delstaten West Virginia.

Du gillar kanske också...