• ankomst
  • avresa
  • förträff
  • ist
  • ist-jobb
  • nyhetsbrev

Nyhetsbrev #1 IST

Det är snart jamboreeåret 2019 och vårt gemensamma äventyr närmar sig med stormsteg.

Förträff 23 – 24 mars 2019

Lördagen och söndagen den 23-24 mars arrangerar vi en förträff för IST i Stockholmsområdet. Förträffen är frivillig men det är en fantastisk möjlighet att diskutera resplaner med andra IST-are och få ett stöd i planeringen. Se förtäffen som ett tillfälle att vidga ditt nätverk och att den är del av din totala jamboreeupplevelse.

Förutom att få träffa andra IST-are så kommer du få information om världsscoutjamboreer i allmänhet och den i Nordamerika i synnerhet. Dessutom kommer du få vet mer om jamboreens och svenska kontingentens övergripande tema med de globala målen.

Den tidigare planen att ha förträff både i Stockholm om i Skåne har ändrats och vi erbjuder nu denna förträff för alla IST.

Jobb på jamboreen

Om du inte redan gjort det behöver du registrera dig för att söka ett IST-jobb.
För att förenkla processen för er IST-are så kommer ni själva göra er registrering i arrangörernas system. Det innebär också att ni kan söka de jobb och arbetsuppgifter som ni vill utan att det behöver gå via den svenska kontingenten. När du har registrerat dig får vi intyga till arrangörerna om du är en del av den svenska kontingenten.

Observera att du kommer få ett mail från arrangörerna när du gjort din registrering som du måste bekräfta. Det brevet har ibland fastnat i skräpposten. Utan bekräftelse kommer du inte få något jobberbjudande.

Efter att din registrering är komplett i arrangörernas system och du är bekräftad av den svenska kontingenten kommer du få ett jobberbjudande.

>>> Registrera dig

Läs mer om vilka arbetsuppgifter och jobb som finns.
>>> Lista med jobb
>>> Beskrivning av jobben 

Håll dig uppdaterad

Arrangörerna lägger ut en hel del matnyttig information på sin webbplats och inte minst på sin sida för sk Flash News. Kolla gärna igenom deras tidigare nyhets-flashar, de senaste lades ut den 20 december.
https://www.2019wsj.org/category/ist/

Ankomst och avresa

Alla IST ska enligt arrangörerna ankomma jamboreen den 18:e juli 2019 (om du för ditt uppdrags skull behöver komma tidigare för att träna/utbilda dig kommer du få information om det av din arbetsledare). Avresedag är 2:a eller 3:e augusti beroende på vilka arbetsuppgifter du har. Som IST får du transport till jamboreeområdet från en av de tre officiella ankomstpunkterna:

  • Yeager Airport – CRW – Charleston, WV
  • Charlotte Douglas International Airport – CLT -Charlotte, NC
  • Prince Amtrak Train Station – PRC – Prince, WV

Om du planerar att ta dig till jamboreen på annat sätt än genom ankomstpunkterna ovan behöver du boka in din ankomst hos arrangörerna under särskilda slot-tider. Vi har idag inte information om dessa.

Läs mer om ankomsttider m.m. på arrangörernas webbplats:
https://www.2019wsj.org/international-service-team-arrival-departure-dates/

Om du vill ha hjälp, stöd och tips på resmål, resebokning, boenden och upplevelser kan du kontakta oss i kontingenten via jamboree@scouterna.se. Vår upphandlade resebyrå kan bistå med detta. Skicka in dina tankar, funderingar och önskemål så återkommer vi med förslag.

Facebook-gruppen för IST

Vi kommer fortsätta använda e-post som en kommunikationskanal till er. Om du byter e-postadress behöver du höra av dig till oss på jamboree@scouterna.se med din nya adress.

Vi har skapat en grupp på Facebook för er IST-are som ligger under kontingentens sida. Du hittar gruppen här:
https://www.facebook.com/groups/329351497814409/
Det är en sluten grupp så du behöver ansöka om att gå med i gruppen. Här kan ni dela tips, farhågor och annat med varandra.

Ansvariga för IST-upplevelsen i kontingentledningen är Paul Hughes och Sara Sandberg. Du når dom genom vår gemensamma epostadress jamboree@scouterna.se om du har frågor och funderingar.

Vi önskar dig en god fortsättning och ett gott nytt år