• förträff
  • ist
  • klädkod
  • nyhetsbrev
  • packlista

Nyhetsbrev #2 IST

Hoppas du är lika laddad inför vår gemensamma IST-förträff som vi i kontingentledningen är. Den 23-24 mars ses vi i Stockholm. Vi ska vara på Gubbängsskolan, 20 minuter med tunnelbanan söderut från Stockholms innerstad. Vi startar programmet på lördagen kl 10 och räknar med att avsluta strax före lunch på söndagen.

Du kommer snart få en inbjudan där du kan anmäla dig, ange boendeönskemål och kostpreferenser osv.

Förträffen är frivillig men det är en fantastisk möjlighet att diskutera resplaner med andra IST-are och få ett stöd i planeringen. Se förtäffen som ett tillfälle att vidga ditt nätverk och att den är del av din totala jamboreeupplevelse.

Förutom att få träffa andra IST-are så kommer du få information om världsscoutjamboreer i allmänhet och den i Nordamerika i synnerhet. Dessutom kommer du få vet mer om jamboreens och svenska kontingentens övergripande tema med de globala målen.

Klädråd och klädkod

Den svenska kontingenten har beslutat om klädråd och klädkod.

Fundera på vilka kläder som fungerar bra när det är varmt och soligt samt i utmanande omgivningar. Att vara på samma ställe som ungdomar från hela världen vad allt det betyder kring kulturkrockar och respekt för varandra kan också vara bra att reflektera över.

Arrangörernas packlista kan vara en bra utgångspunkt om man vill ha råd om vad som är lämpligt och funktionellt. Värme, sol och fukt samt omväxlande väder med både regn åska förekommer. Varmt på dagen och kyligare på kvällar och nätter kräver genomtänkta kläder som kan skydda mot terräng, sol, kyla och regn.

Arrangörernas packningslista hittar du här:
https://www.2019wsj.org/wp-content/uploads/delightful-downloads/2018/10/Jamboree-Flash-Packing-Guide.pdf

Kontingentledningen kommer inte sätta upp några regler kring längd på byxben eller ärmar.

Klädkod kring scoutdräkt och scoutplagg

Medlemmar i den svenska kontingenten ska

  • ha scoutdräkt på sig under ceremonier (invigning, avslutning osv). I scoutdräkten ingår kort- och långärmad scoutskjorta, scoutpiké och scout-t-shirt med vita scoutmärket.
  • ha på sig den svenska scouthalsduken under lägervistelsen (om inte ditt jobb förhindrar detta).

Medlemmar i den svenska kontingenten bör

  • ha på sig scoutdräkt eller scoutprofilplagg när man är på resande fot.

Håll dig uppdaterad

Ansvariga för IST-upplevelsen i kontingentledningen är Paul Hughes och Sara Sandberg. Du når dom genom vår gemensamma epostadress jamboree@scouterna.se om du har frågor och funderingar.

Hälsar
Kontingentledningen