Blogg: Som på TV

Har ni någon gång legat hemma i TV-soffan och tittat på den där legendariska TV-serien Cityakuten? Ni vet den där serien där George Clooney springer runt och charmar både barn och kvinnor, medan ambulans efter ambulans väller in med allt från misshandelsoffer till olycksfall samtidigt som det droppar ifrån taket och någon oavbrutet ropar efter Dr Green i någon slags högtalaranläggning? Har ni då tänkt tanken ”Undra om det ser ut såhär, eller om det är överdrivet för att det är en TV-serie?”. Som ett led i vårt uppdrag att komma the real USA nära och undersöka våra fördomar och förutfattade meningar, har vi igår genomfört en fallstudie på plats och konklusionerna är otvedtydiga. Det är precis exakt så det är! Möjligen att man underdrivet något i serien.

Beväpnade med en inflammerad finger, en stor portion tålamod och alldeles för oladdade powerbanks satte jag och den blivande patienten oss i en Uber med destination sjukhuset. Innan vi förstod att vi skulle söka på The Pediatric Clinic så hann vi tillbringa lite tid i väntrummet för de vuxna. Under de dryga tre minuter vi satt där hann vi se två män forslas in med handfängsel, ett raseriutbrott över för långa väntetider och en kille som stoppade in huvudet i ett stort AC-aggregat och började konversera med densamma. Både scouten och jag fnissade tyst åt den högklassiga underhållningen, en upplevelse som de andra i gruppen gått miste om.

Efter sedvanliga diskussioner om health insurance, frågan om vi ville ta ett HIV-test och vem som egentligen är scoutens guardian så fick vi mycket högklassig hjälp. De gör allting ordentligt i det här landet, så scouten kan nu stoltsera med Manhattans absolut största bandage. Själv var jag lite nöjd över att jag slapp casha notan på 1753$. För att kvittera ut ungen krävdes det inte mindre en åtta underskrifter på olika formulär. Jag läste bara hälften, annars hade vi varit kvar där ännu. Förhoppningsvis har vi inte lovat bort hans njure till forskning eller något annat dumt.

Några apotekbesök och ett snabbmatshak senare satt vi äter i en uber, denna gång på väg hem. Det blev en fin tur genom Manhattan by night. En erfarenhet rikare. Over and out.

Du gillar kanske också...