Blogg: The Hometown of USA

Idag besöker vi The Hometown of USA. Det var här detta konstiga landet och mycket av dess olika grundpelare uppfanns. Typ.

Vi har haft förmånen att lyssna på en fanstastiskt engagerande guide, 67 år gammal och som dessutom var betydligt mer vältränad än majoriten av ledarteamet (som har träningsverk efter att ha bestigit diverse obelixer och krigsskepp i Boston igår). Vi fick höra historien bakom de första pilgrimerna som klev iland, om samarbetet med ursprungsbefolkningen och vi vet också nu allt som finns att veta om stenen de trampade på när de gick iland från båten.

Plymouth är en otroligt vacker stad och vår fina avdelning smälter bra in här.

Som ledare har man några farhågor när man reser med större grupper. Igår var det att åka tunnelbana. Men trots att det var trängre på perrongerna än på Gekås en lönehelg så plockade scouterna, helt utan något vidare utförligt förmaningstal, fram sin yttersta skärpa och fogade sig till den disciplin som behöver råda. Uppställda i två kolloner, snäppet snyggare än på en hemvärnsövning i Harlösa, så kunde vi räkna in alla fåren och anfalla vars en tunnelbanedörr. Kevin vet numera att man skall in med hela kroppen, inklusive väskan innan dörrarna stängs. Men allt slutade lyckligt. Två byten i den Bostonianska tunnelbanan senare kan vi ledare stolt konstatera att vi känner oss redo för att levla upp till nästa utmaning – New York om någon dag. Avdelningen sköter sig fantastiskt!

Dagens gruppreseutmaning skall vi ge oss på precis nu. Skicka ut vår avdelning och grannavdelningen på stan med en påse pengar och målet att inhandla sin egen lunch. Den oerfarne reseledaren kan inte ana vilken mängd av komplexitet denna operation besitter. Val av restaurang, specialkost, dricks, kvitto, skatt, konflikter i gruppen och allt detta dessutom under tidspress blir en nyttig övning för patrulledarna. Vi håller tummarna för att allt går vägen. Själv sitter vi på ett café en bit bort och inmundigar rostbiff och studerar alla patrullernas förvirrade rörelser via vår GPS-app.

Allt gott för nu alltså. Vi hörs! //Patrik

Du gillar kanske också...