DELTAGARE

Detta är sidan för dig som vill åka till Jamboree22 som deltagare, eller som är förälder till en deltagare. Vi har samlat information som vi tror att ni är intresserade av för att peppa inför nästa sommars stora lägerhändelse!

Lägerbrev

Vi har samlat alla lägerbrev på ett och samma ställe för att det ska gå snabbt och lätt att hitta informationen.

Du hittar lägerbreven här>>

 

Att söka bidrag

Vi vill att alla ska kunna vara med på Jamboree22! Därför vill vi ge lite extra tips om att söka pengar och sänka deltagaravgiften för de som annars har svårt att vara med på en Jamboree. Det finns många olika möjligheter att samla in pengar till att åka på ett arrangemang som Jamboree21. Det viktigaste är att fortsätta söka och leta nya möjligheter. Vi har samlat några alternativ här, många möjligheter är lokala och är svårt att ge tips om, fråga din scoutkår om vad de känner till.

Samarbeta i kåren

Ett bra första steg är att prata med alla andra från din kår som ska åka till Jamboreen. Hur kan ni samarbeta för att sänka kostnaden för alla som vill följa med? Ni kan sälja kakor, klippa gräsmattor eller något helt annat. Många som samarbetar kan samla in mycket pengar.

Sök stipendier

På många platser runt om i landet går det att söka stipendium och bidrag för att delta på olika typer av arrangemang och utbyten. Undersök tillsammans med din patrull eller avdelning om ni kan ansöka i er närhet. Ibland kan det finnas bidrag att söka från Scoutdistrikt, Lionsklubbar eller andra välgörenhetsgrupper.

Scouternas stödfond

Scouterna har en egen fond för att hjälpa de som behöver det mest! Du kan söka pengar ur Scouternas stödfond när du behöver ekonomisk hjälp att delta på olika scoutarrangemang.
Hur du söker och vilka kriterier som gäller hittar du här:  http://www.scoutservice.se/utveckla-karen/scouternas-stodfond/

 

SNABBINFO

VAR: Norra Åsum utanför Kristianstad
NÄR: lördag 30 juli – lördag 6 augusti 2022
VEM: Alla är välkomna och för åldersgrupperna 10-18 år, dvs upptäckare, äventyrare och utmanare, finns anpassat dagsprogram.
KOSTNAD: Avgiften för Jamboree22 är för deltagare 2950:- och för ledare 2700:-. Lokala scoutkårer kan sätta en högre eller lägre avgift för sina scouter.

Länk till vanliga deltagarfrågor>>

 

 

 

 

Hur hanterar vi Covid-19?

Vi har satt ihop en samlingssida för all uppdaterad information om Covid-19 och vår hantering av situationen.

Här hittar du sidan>>