En vecka på innovation trail

Nu har första veckan på spår 4 (innovation trail) passerat och om en vecka är vi på lägret i West Virginia. Resan började i Chicago där dagarna fylldes med ett besök i Andersonville och det svenska museet, turistande i staden med bland annat en tur förbi millennium park och the cloud, god mat, baseball, lite strandhäng och shopping. En personlig favorit var Baseballmatchen där alla avdelningar på spåret deltog. Att laget inte var jättebra, samt att det fanns fler Svenska scouter än Amerikaner på den matchen gjorde faktiskt ingenting alls. Stämningen, atmosfären och möjligheten att knyta nya vänskaper togs vara på väl.

I lördags gick bussen mot Detroit tidigt på morgonen, vi var framme runt 15-tiden på det nya hotellet som denna gången ligger mitt i city. Därefter väntades lite mat på stan och sedan en god natts sömn vilket vi alla nog behövde.

Under en förmiddag i Detroit fick hela min avdelningUtvandrarna besöka D-town farm. Först fick vi en introduktion av grundaren Malik om varför han startat farmen och om svartas situation i Detroit. Därefter fick vi hjälpa till med olika sysslor som att odla, gräva och plocka ogräs. Dagen på farmen gav oss alla en inblick i hur delar av det amerikanska samhället lever och även kunskap om hur ett samhälle kan utvecklas trots dåliga förutsättningar.

Kvar i Detroit återstår ett besök på The Henry Ford museum och Greenfield Village innan bussen avgår mot Pittsburgh onsdag morgon.

Maya Szirmay- Utvandrarna

Du gillar kanske också...