Nyhetsbrev #5 IST

Nu är det dags att redovisa era registerutdrag från polisen samt Trygga möten-intyg till svenska kontingenten. Ett steg närmare jamboreen!

Ni har två valmöjligheter att välja på för att redovisa utdrag och intyg: det ena sättet är att visa det för en person i CMT (svenska kontingentledningen) rent fysiskt, eller via ett videosamtal. Här beskrivs de båda alternativen:

Måndag 27 maj klockan 18-20 går det att ta med sig sitt registerutdrag från polisen, Trygga möten-intyg och sin legitimation till några olika städer i Sverige för att visa upp för en CMT-medlem. Ni känner igen oss på scoutdräkten. Följande ställen går att välja på:

  • Stockholm: Starbucks på Stockholms Centralstation
  • Göteborg: Göteborgs scoutdistrikts kansli (Purpursnäckan, Delsjövägen 5A)
  • Lund: Espresso house i Centralstationshuset
  • Umeå: Kårhuset Villan (Akutvägen 6, skyltat till övervåningen)
  • Växjö: Espresso house (Storgatan 12)

Om du önskar redovisa på detta sätt, klicka på länk  nedan och fyll i formuläret.

INAKTUELL LÄNK

Det är viktigt att ni anmäler er på förhand, så att vi vet hur många vi ska räkna med kommer till varje stad.

Tisdag 28 maj klockan 18.30-20 går det att visa sitt registerutdrag från polisen, Trygga möten-intyg och legitimation via videosamtal. Om du väljer detta alternativ behöver du ladda ner gratis-appen Whatsapp på din smartphone. Whatsapp kopplas till ditt telefonnummer. Se till att din telefon är påslagen och att Whatsapp-appen är öppen den tid du anmält dig till att ha Whatsapp-mötet och att du har alla dokument redo. Någon från CMT kommer att lägga till dig som kontakt innan eller i samband med Whatsapp-samtalet. Vi kommer att ringa dig den tid du valt.
Om du önskar redovisa på detta sätt, klicka på länk nedan, välj en tid och fyll i formuläret

INAKTUELL LÄNK

Det är viktigt att fylla i formuläret senast klockan 17 samma dag för att vi ska hinna fördela era nummer till de personer som kommer att ringa upp er.

Beroende på hur många som inte har möjlighet att redovisa sina handlingar vid dessa tillfällen kommer vi eventuellt att planera in en till möjlighet att visa handlingarna via Whatsapp.
Ni får absolut inte maila era registerutdrag från polisen till oss.

Trygga möten och registerutdrag

Alla vuxna som åker med svenska kontingenten till världsscoutjamboreen behöver genomföra kursen Trygga möten och visa upp registerutdrag från polisen. Arrangörerna i Nordamerika vill även att alla deltagande vuxna genomför lägrets egen Safe from harm.

  • Trygga möten. Logga in med din din epostadress som du har registrerad i Scoutnet.
  • Registerutdrag från polisen. Det registerutdrag från polisen som är aktuellt heter ”Arbete med barn i annan verksamhet än skola och barnomsorg”. Beställ det till din egen adress.
  • Safe from harm. Lägrets Safe from harm. Du behöver din registreringskod för lägret tillgänglig. 

Ses förhoppningsvis 27e eller 28e maj!

Heads of IST Elin och Paul
Skicka ett mail till oss via jamboree@scouterna.se om du har frågor eller kommentarer.

Du gillar kanske också...